Előfizetői tartalom

Mindent felforgat a budapesti Airbnb-láz?

Az elmúlt években néhány százról több ezerre növekedett az Airbnb rendszerében hirdetett lakások száma Magyarországon. A lakáspiac éledezésével párhuzamosan a befektetési céllal ingatlant vásárlók egy része a rövidtávú lakáskiadás mellett tette le a voksát a hosszú távú bérbeadás helyett. Azután sokaknak csalódniuk kellett. Az egyre telítődöttebb piacon fokozatosan nehezebbé vált az érvényesülés, ráadásul a szállásadókat a szigorodó ellenőrzések is sújtják. A jövőben átalakulhat a piac, az egyéni lakáskiadások helyett a szervezett, vállalkozásszerűen kiadott, magas minőséget képviselő lakásszállodáké lehet a főszerep. Ez a cikk teljes terjedelmében a Portfolio Ingatlanmagazin legfrissebb számában olvasható, mely már kapható az újságárusoknál.

A közösségi termékek szerepe egyre inkább felerősödött az elmúlt években és jelentőségük tovább növekedhet a jövőben is. A fiatalabb generáció ugyanis már nem birtokolni akar, hanem használni, vagyis nem ragaszkodik a saját tulajdonhoz. Így lakásvásárlás helyett inkább bérleményben lakik, autóvásárlás helyett Uberrel közlekedik, és sok esetben lakáshotelekben száll...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés