Előfizetői tartalom

Mindent felforgat a budapesti Airbnb-láz?

Tanács János
Az elmúlt években néhány százról több ezerre növekedett az Airbnb rendszerében hirdetett lakások száma Magyarországon. A lakáspiac éledezésével párhuzamosan a befektetési céllal ingatlant vásárlók egy része a rövidtávú lakáskiadás mellett tette le a voksát a hosszú távú bérbeadás helyett. Azután sokaknak csalódniuk kellett. Az egyre telítődöttebb piacon fokozatosan nehezebbé vált az érvényesülés, ráadásul a szállásadókat a szigorodó ellenőrzések is sújtják. A jövőben átalakulhat a piac, az egyéni lakáskiadások helyett a szervezett, vállalkozásszerűen kiadott, magas minőséget képviselő lakásszállodáké lehet a főszerep. Ez a cikk teljes terjedelmében a Portfolio Ingatlanmagazin legfrissebb számában olvasható, mely már kapható az újságárusoknál.

A közösségi termékek szerepe egyre inkább felerősödött az elmúlt években és jelentőségük tovább növekedhet a jövőben is. A fiatalabb generáció ugyanis már nem birtokolni akar, hanem használni, vagyis nem ragaszkodik a saját tulajdonhoz. Így lakásvásárlás helyett inkább bérleményben lakik, autóvásárlás helyett Uberrel közlekedik, és sok esetben lakáshotelekben száll...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái