Előfizetői tartalom

Rajtuk is múlik, hogy megszépülnek-e Pest lerohadt terei

Portfolio
Az elmúlt bő tíz évben óriási változáson ment keresztül a pesti belváros. Új lakónegyedek épültek, létrejött a VII. kerületi bulinegyed, teljes felújításon estek át fontos terek és utak, valamint javultak a gyalogos-, a kerékpáros- és a közösségi közlekedés feltételei. Az, hogy ehhez a fejlődéshez mennyit tettek hozzá az ingatlanfejlesztők és mennyit az állami/fővárosi/önkormányzati projektek az folyamatosan változott a választások közelségétől, valamint attól függően, hogy éppen a ciklus melyik pontján tartózkodott az ingatlanpiac. Az ingatlanárak általános emelkedése, az új építésű lakásokra vonatkozó áfa csökkentése, a CSOK kiterjesztése és a kedvező hitelezési feltételek úgy tűnik még egy jó darabig az ingatlanfejlesztők malmára hajtják a vizet. Csak ebben az évben több száz új lakás építésével számolnak a pesti belvárosban a fejlesztők, ami az épített környezet megújulását és a városi életminőség javulását hozza magával. Ennek kapcsán elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy emlékeztessük a másik oldalt arra, hogy melyek azok a központi közterületek, melyek komoly átalakításra szorulnak.

A 2015-tel záruló néhány évben számos nagyszabású térfelújításra került sor. Csak a legfontosabbakat említve: barátságosabbá vált a Károly körút és az Erzsébet tér, a 4-es metró építése kapcsán teljesen új külsőt kaptak az állomások fölötti terek, egységes arculatot kapott a város főutcája, kényelmesen végigsétálhatóvá vált a Váci utca, gyalogosbarátabbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés