Előfizetői tartalom

Nagy lehet a hajsza a lakásokért az egyetemek mellett

Portfolio
Hamarosan kiderülnek az egyetemi felvételi ponthatárok, és megkezdődik a hajsza a kiadó lakásokért. Többekben merülhet fel azonban, hogy lakásbérlés helyett inkább a család lakást vásárol a fiatalnak, így oldva meg a lakhatási gondokat. Nincsenek azonban könnyű helyzetben, akik ezt a fővárosban tervezik megtenni. A jelenleg hirdetett ingatlanok mindössze 15 százaléka tartozik a 25 millió forint alatti, felújított, újszerű vagy új ingatlanok kategóriájába, míg az ilyen lakások mindössze 5,7 százaléka található az egyetemisták által kedvelt helyszíneken. Sokaknak tehát inkább külsőbb helyszíneken kell nézelődnie a kínált lakások között, a vásárlásnál azonban mindenképpen körültekintően kell eljárni, mert ez egy olyan hosszú távú befektetés, amelyből egy év után csak bukással lehet kiszállni.

Hamarosan meghúzzák az egyetemi ponthatárokat, és kiderül, kik folytathatják valamelyik felsőoktatási intézményben a tanulmányaikat. A siker azonban rögtön újabb problémákat vet fel, meg kell oldani az újdonsült hallgató lakhatását, amennyiben a szülővárosától távol kezdi meg tanulmányait. Messze a legtöbben vannak azok, akik Budapest valamely intézményébe nyernek felvételt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés