Ingatlan

Nem csak a Váci út vonzza a bérlőket

Portfolio
A Népliget Center irodaház bérlői köre tovább bővül 2016 őszén: a júniusban sikeresen lezárt irodabérleti megállapodást követően a Stúdió In-Ex tervezőcég szeptemberben foglalhatja el közel 1200 négyzetméteres új irodáját. Az ügylet során a bérbeadót az Eston International képviselte.
"2016-ban folytatódik az irodapiaci kereslet erősödése, sőt, tapasztalataink szerint a növekedés dinamikája is intenzívebb lett. A bérlők optimisták, sokan keresnek meg minket irodabővítési igénnyel. A most lezárt tranzakció hátterében is ez áll, hiszen a cég korábbi székhelyén nem volt lehetőség a bővülésre" - mondja Salamon Adorján, az Eston International vezérigazgatója. "A korábbi évek nulla közeli fejlesztési tevékenysége után 2016-ban látványos fellendülést mutat a kereskedelmi ingatlan szektor. Egymás után indulnak az új projektek, egyes részpiacokon több százezer új iroda-négyzetméter átadása várható a következő három évben. A jövőkép pozitív, de a bérlők sokszor figyelmen kívül hagyják a tényt, hogy az építkezések befejezéséig a már rekord alacsonynak számító 11%-os üresedés tovább fog csökkenni, így a rövid határidővel költözők lehetőségei korlátozottak."

"Már korábban is utaltak arra jelek, hogy az Üllői út kezd egyre népszerűbbé válni az irodapiacon belül. Amennyiben ez a tendencia folytatódik, és az olyan nagyobb cégek, mint a Telekom hatására egyre többen szeretnének majd a környékre költözni, hosszú távon akár a Váci úti irodafolyosónak egy kisebb konkurenciája is kialakulhat, "Üllői úti folyosó" fantázianévvel. Persze a fejlesztési lehetőségek és adottságok közel sem hasonlóak, így érdemi konkurenciától egyelőre nem kell tartania a Váci útnak" - vélte Ditróy Gergely, az Irodahaz.info vezetője.

A GLL Real Estate Partners budapesti portfóliójába tartozó 'A'-kategóriás Népliget Center a Könyves Kálmán körút és az M5 autópálya bevezető szakaszának csomópontjánál helyezkedik el. A három épületből álló Népliget Centerben 5 cég írt alá bérleti szerződést az elmúlt két negyedévben, összesen 6770 négyzetméteres területre, így az irodaház bérbeadottsági szintje átlépte a 70%-ot.


hirdetés
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
CSOK, babaváró, lakáspiac - Getty