Előfizetői tartalom

Amíg az aprót keressük a buszjegyre, a csehek elszáguldanak mellettünk

A bankkártyák egyre nagyobb szerepet játszanak életünk minden területén és bár a BKK budapesti pénztárablakai előtt még mindig nagyobb sorok kígyóznak, mint a nem mindig megbízható automaták előtt, a tömegközlekedés igénybevételekor is egyre nyitottabbak vagyunk az elektronikus fizetési megoldások iránt. Frantisek Jungr, a Visa terméktámogatás régiós vezetője beszélt a Portfolio-nak csehországi jegyrendszer-kiépítések során szerzett tapasztalatairól, az ottani példák megismerése közben pedig a jelenlegi és (már-már) kiépítés álló jövőbeli budapesti jegyrendszer hiányosságait is feltérképeztük.

Okos megoldások kicsiben is Csehország harmadik legnagyobb városában, Ostravában tavaly júniusban kezdték meg az elektronikus jegyrendszer bevezetésést, lényegében a londoni modellt ültették át - mondta el Frantisek Jungr. Amikor néhány évvel ezelőtt először felvetették az ötletet a cseh város vezetésének, azok finoman szólva szkeptikusan fogadták az ötletet, hogy egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés