Előfizetői tartalom

Van oka a bérlőknek nem bízni az ingatlanügynökökben?

A dinamikusan bővülő budapesti irodapiacon az ingatlanügynökök már nem csak a fejlesztők és a tulajdonosok megbízásából vannak jelen, hanem egyre többször jelennek meg a tárgyalóasztalnál a bérlők oldalán is. Az azonban, hogy végül ki fizeti ki őket távolról sem egyértelmű, a jelenlegi gyakorlat pedig komoly etikai kérdéseket vet fel. Az RICS havi rendszerességgel megrendezésre kerülő Tea & Talk kerekasztalbeszélgetésének résztvevői ez alkalommal a bérlőképviselet kérdéskörét vitatták meg.

Az elmúlt években számottevően nőtt a bérlőképviseletes tranzakciók száma az irodapiacon, különösen az előbérletes szerződéskötések esetében. Sőt, egy bizonyos irodaterület felett ma már gyakorlatilag nem fordul elő olyan, hogy ügynökség nélkül érkezik a bérlő a tárgyalásokra. A piaci várakozások szerint a bérlőképviselet ráadásul egyre elterjedtebb lesz,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés