Előfizetői tartalom

Durranhat a "lakáslufi", ha nem jön időben a döntés

Munkaerőhiány, a kivitelezési költségek emelkedése és a kedvezményes lakásáfa körüli bizonytalanság közepette zajlik a vevőkért folytatott verseny az új építésű lakások piacán. Ha nem jön időben a döntés, akkor kipukkanhat a mostanában meredeken felfelé ívelő lakásépítési kedv, ami azonban az árakra inkább növelő hatással lehet, hiszen az eladó állomány folyamatosan csökkenhet, míg a vásárolni szándékozók száma vélhetően marad. Hogy pontosan hogyan reagálnak a lakásfejlesztők a jelenlegi piaci helyzetre, mik jelentik a legnagyobb kihívásokat és mire számíthatunk a következő időszakban arról Szimler Szabolccsal, az OTP Ingatlan Zrt. ingatlanhasznosítási vezetőjével beszélgettünk.
Hol, mennyi és milyen típusú projekteken dolgozik most az OTP Ingatlan Zrt.? Az OTP Ingatlan Zrt, az új lakásokra vonatkozó áfakulcs csökkentésének, valamint az élénkülő keresletnek köszönhetően megnyíló lakásépítési lehetőségeket kihasználva számos lakóingatlan-fejlesztést indított el, illetve készít elő országszerte. Jelentős, már kivitelezés alatt álló beruházással...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái