Előfizetői tartalom

A kis települések lehúzhatják a rolót? - Hiába drága Budapest, mindenki ide tart

Tanács János
Az elmúlt 4 évben drasztikusan emelkedtek a lakásárak hazánkban, azt, hogy meddig tarthat ez a növekedés azonban nehéz lenne megmondani. Annak, hogy most túl magasnak érezzük a lakásárakat egy része pszichológia, benne van, hogy még a válság előtti boomban sem láttunk ilyen magas számokat. Horváth Áront, az Eltinga Ingatlanpiaci Kutatóközpont vezetőjét kérdeztük a lakáspiac jövőjével kapcsolatban. A szakember beszélt arról is, hogy nincs értelme Budapest árait a környező országok fővárosainak lakásáraival hasonlítgatni, mivel a hazai lakáspiacnak zömében lokális a kereslete, vagyis önmagában az árazási különbségek nem vetítik előre, hogy Budapesten nőnie kellene az áraknak. Néhány éven belül pedig akár Magyarországon is működhetnek olyan lakáskalkulátorok, amelyek pusztán a lakásparaméterek megadása után jó közelítést adhatnak az ingatlan értékére.

Meddig emelkednek még az árak? Itt a vége, vagy van még tovább?. Idén nagyon sok új lakást adnak át. Ez mennyire mozgatja majd meg a használt lakások piacát? Természetesen érinti, mert a használt lakások egyrészt az újakkal versenyeznek, ugyanakkor egymás kiegészítőinek is tekinthetőek. Erre vonatkozóan már készítettünk kutatást, ahol az új és újszerű lakások kapcsolatát...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái