Előfizetői tartalom

Mikor éri utol az építőipar az autóipar digitalizáltságát?

Hatalmasat fejlődött a tervezői, kivitelezői és üzemeltetői iparág a digitális technológiáknak, elsősorban a BIM-nek (épületinformációs modellezés) köszönhetően. Ennek ellenére számos projektnél tartanak a kivitelezők attól, hogy a megszokott építészeti rajzok helyett modern számítógépes technológiákkal optimalizálják a munkafolyamatokat. Várkonyi Viktorral a GRAPHISOFT SE vezérigazgatójával beszélgettünk arról, hogy az általuk fejlesztett ARCHICAD építészeti tervező szoftver, ami egyben a világ első BIM-szoftvere, hogyan segíti nemcsak a tervezést, hanem a kivitelezési folyamatokat, mekkora költségcsökkenést jelenthet a használata és látott-e olyan konkrét projektet, aminek csúfos vége lett volna az integrált BIM munkamódszer nélkül.

Mit kell tudni a BIM-ről? Mennyire terjedt el a használata az építészek, kivitelezők körében, illetve az egész építőiparban? A BIM, vagyis épületinformációs modell, összeköti a társszakterületek információit és szoftvereit, és ezáltal a tervezőket, építészeket, kivitelezőket és az üzemeltetőket. Az építőipar a világgazdaságban az egyik olyan terület, amelyik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái