Tarlós: szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer
Ingatlan

Tarlós: szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer

Portfolio
Többek között a fővárosi parkolási rendszer egységesítése és a dugódíj volt a fő téma Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatóján. A dugódíj kapcsán elmondta, hogy nem jelentheti ki, hogy soha nem lesz bevezetve, a 4-es metró támogatási szerződésében ugyanis kötelezettséget vállaltak erre, a parkolásról pedig úgy nyilatkozott, hogy az egységesítés esetén a közösségi közlekedés büdzséjébe mehetne a befolyt összeg - írja az Index.
Szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer, jelentette ki Tarlós István főpolgármester a sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy bár formálisan egységesnek tűnik, ne felejtsük el, hogy a főváros a kerületek kérésére jelöli ki a fizetős zónákat. Azt is elmondta, hogy ha még egyszer meghallja a kerületektől, hogy a főváros dönt a fizetős zónákról, beterjeszt egy javaslatot, hogy mindenhol 0 forint legyen a parkolás.

Mint közölte, két okból lenne jó, ha egységes lenne a fővárosi parkolási rendszer: az egyik, hogy a közösségi közlekedés büdzséjébe mehetne a befolyt összeg egy jelentős része, másrészt nem koherens szokásjogok vannak (például ha valaki rossz parkolóóránál fizet, akkor megbüntetik).

A dugódíj kapcsán elmondta, hogy van egy uniós kötöttségünk, egy tízmilliárdos adósság, amit vissza kell fizetni, ha ennek nem tesz eleget a főváros. A dugódíj bevezetésének kötelezettséget még a 4-es metró támogatási szerződésében vállalta a korábbi, Demszky Gábor fémjelezte városvezetés. Tarlós közölte, hogy az unió türelmes Budapesttel szemben, de főpolgármesterként nem jelentheti ki, hogy nem lesz dugódíj, ezért tárgyalást folytatnak a kormánnyal és az unióval is, hogy feloldják ezt a helyzetet.

Tarlós: szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
nyugdíjasok