Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa
Ingatlan

Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

Portfolio
Budán, az Alkotás utca - Győri út - Kiss János altábornagy utcák ölelésében indul a főváros legnagyobb campusfejlesztése. A Testnevelési Egyetem területe több ütemben, újabb 78 ezer négyzetméteren épül és újul meg, hogy néhány éven belül egy komplex, innovatív és zöld városrésszé válhasson. A generáltervező TSPC Kft. szakemberei az épülettömb tetején található 9000 négyzetméteres tetőre is sportpályákat képzeltek el. Budapest legnagyobb tetőteraszán 320 méteres futókör, szabadtéri edzőpark, lugas, valamint egy kávézóterasz található majd - olvasható a Tspc.hu-n.
Három emelet magasságban vezet majd a futópálya a Testnevelési Egyetemen: a generáltervező szakemberei a 9000 négyzetméteres tetőteraszra is terveztek egyetemi sportpályákat.

Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa
Forrás: Tspc.hu
Néhány érdekesség a projektről:
  • Átláthatóság: az Alkotás utcában sétálva az uszodatérbe és az atlétikacsarnokba is beleshet az utca embere.
  • Edzés versenyhű körülmények között: a készülő uszoda megfelel majd a hivatalos FINA-minősítésének, így alkalmas lehet versenyek megrendezésére is. A tervezési alapkoncepció szerint azonban ez nem cél, inkább azért fontos, hogy a sportolók minősített versenykörülmények között készülhessenek a megmérettetésekre.
  • Zárt atlétikai csarnok futókörrel: itt épül Magyarország első, televíziós közvetítésre is alkalmas zárt atlétikai csarnoka, amely a 200 méteres futókört is az épületen belül valósítja meg.
  • Vertikális kert: a Hauszmann-épület védett, történeti kertjét az atlétikacsarnok 13 méter magas fala zárja le. A 66 méter hosszú, 7,5 méter magas hatalmas falat tájépítész tervezői és speciális szaktervezői segítséggel futtatják be zöldfallá.
  • Egymásra épülő sportterek: különleges megoldás és komoly szakmai kihívás a sportpályák elhelyezése a tornacsarnok épületében. A három emeleten különböző funkciójú terek épülnek egymásra. A tornacsarnok fölött a két szinten a küzdősportok termei (karate, judo, birkózás és ökölvívás) találhatók.
  • Valami régi, valami új: a Tornacsarnok homlokzatában egy igazi építészeti érdekesség jelenik meg. A Kiss János altábornagy utca helyi védettséget élvező épületének tégla architektúráját őrzi majd az új koncepció. Ez a védett homlokzat megtartásra kerül és mögötte végigfut majd az új épülettömb.Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa
Részletekért kattints ide!
brexit0923
weworkiroda2
EKB épület
Az építkezésekről csábítja át a munkásokat a konkurencia
nyugdíjas parlament
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Az építkezésekről csábítja át a munkásokat a konkurencia