Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa
Ingatlan

Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

Portfolio
Budán, az Alkotás utca - Győri út - Kiss János altábornagy utcák ölelésében indul a főváros legnagyobb campusfejlesztése. A Testnevelési Egyetem területe több ütemben, újabb 78 ezer négyzetméteren épül és újul meg, hogy néhány éven belül egy komplex, innovatív és zöld városrésszé válhasson. A generáltervező TSPC Kft. szakemberei az épülettömb tetején található 9000 négyzetméteres tetőre is sportpályákat képzeltek el. Budapest legnagyobb tetőteraszán 320 méteres futókör, szabadtéri edzőpark, lugas, valamint egy kávézóterasz található majd - olvasható a Tspc.hu-n.
Három emelet magasságban vezet majd a futópálya a Testnevelési Egyetemen: a generáltervező szakemberei a 9000 négyzetméteres tetőteraszra is terveztek egyetemi sportpályákat.

Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa
Forrás: Tspc.hu
Néhány érdekesség a projektről:
  • Átláthatóság: az Alkotás utcában sétálva az uszodatérbe és az atlétikacsarnokba is beleshet az utca embere.
  • Edzés versenyhű körülmények között: a készülő uszoda megfelel majd a hivatalos FINA-minősítésének, így alkalmas lehet versenyek megrendezésére is. A tervezési alapkoncepció szerint azonban ez nem cél, inkább azért fontos, hogy a sportolók minősített versenykörülmények között készülhessenek a megmérettetésekre.
  • Zárt atlétikai csarnok futókörrel: itt épül Magyarország első, televíziós közvetítésre is alkalmas zárt atlétikai csarnoka, amely a 200 méteres futókört is az épületen belül valósítja meg.
  • Vertikális kert: a Hauszmann-épület védett, történeti kertjét az atlétikacsarnok 13 méter magas fala zárja le. A 66 méter hosszú, 7,5 méter magas hatalmas falat tájépítész tervezői és speciális szaktervezői segítséggel futtatják be zöldfallá.
  • Egymásra épülő sportterek: különleges megoldás és komoly szakmai kihívás a sportpályák elhelyezése a tornacsarnok épületében. A három emeleten különböző funkciójú terek épülnek egymásra. A tornacsarnok fölött a két szinten a küzdősportok termei (karate, judo, birkózás és ökölvívás) találhatók.
  • Valami régi, valami új: a Tornacsarnok homlokzatában egy igazi építészeti érdekesség jelenik meg. A Kiss János altábornagy utca helyi védettséget élvező épületének tégla architektúráját őrzi majd az új koncepció. Ez a védett homlokzat megtartásra kerül és mögötte végigfut majd az új épülettömb.Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa
Részletekért kattints ide!
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
nyugdíjasok