Előfizetői tartalom

Hatalmas átalakulás a hazai szállodapiacon - És ez még csak a kezdet

Portfolio
A most zajló építkezések között egyre több a szálloda, legalábbis Budapesten, ahol a turisták számának növekedése teljes mértékben indokolja a férőhelyek bővítését. Az érdeklődés azonban már az alacsonyabb kategóriák iránt is erősödik, amit jól mutat, hogy az ötcsillagos helyett már a négycsillagos szállodák kihasználtsága a legmagasabb, ráadásul a fejlesztések között a hibridhotelek is kezdenek megjelenni. Az MNB kereskedelmiingatlanpiaci-jelentése három ábrát mutat be, amelyekből kiderül, hogy hol áll ma a hazai szállodapiac a néhány évvel ezelőttihez képest.

Az elmúlt év egészét tekintve a hazai szállodák teljesítménye összességében minden kategóriában javult az azt megelőző évhez képest. Szobaár tekintetében az ötcsillagos szállodák produkálták a legnagyobb növekedést, az átlagos bruttó szobaár 2018 végén már meghaladta az éjszakánkénti 45 ezer forintot ebben a kategóriában, ami éves alapon 8,5 százalékos növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés