Előfizetői tartalom

Ennyit drágultak a lakásaink egy év alatt

Portfolio
2018-ban tovább nőtt a lakáspiaci forgalom, és a felfutó lakásépítés hatása is egyre érezhetőbbé vált. Az eladott új lakások számának növekedése az előzetes adatok alapján másfélszeresre, a használt lakásoké pedig 6,4 százalékra becsülhető. Az összes eladott lakásnak már közel 5 százaléka volt új építésű - derül ki a KSH legújabb elemzéséből.

A lakásárak emelkedése is folytatódott: 2018 IV. negyedévében a használt lakások 9,5 az új lakások 3,6 százalékkal voltak drágábbak, mint az előző év azonos időszakában. Az éves szinten számított reál lakásárindex a használt lakások esetében 23, az új lakásokéban 16 százalékkal haladta meg a 2015. évit. Az ország kistelepülésein az új lakások általában saját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés