Előfizetői tartalom

Zugló megtelt - Hogyan tovább a népszerű kerületben?

Pásztor Roxána
Mostanában többször is foglalkoztunk Zuglóval, az elmúlt években itt tapasztalt őrületes fejlődéssel, a környező részeken épülő projektekkel, úgy mint az új Puskás Ferenc Stadion, a Hungexpo felújítása, a Stadion metrómegálló feletti irodaház és más folyamatban lévő irodaépítések, szállodafejlesztés, vagy akár a több száz épülő új lakás. Mindezekről a XIV. kerület főépítészét, Barta Ferencet kérdeztük, aki elárulta többek között, hogy mit látott az önkormányzat azokból a problémás helyzetekből, amelyek a kerületben épülő egyik lakóparknál merültek fel, illetve hogyan tudott, vagy tudnak az ott lakóknak segíteni. A főépítész arról is beszélt, hogy van-e még szabad fejlesztési terület Zuglóban, illetve, hogy hogyan áll a Bosnyák téri Városközpont építése, vagy hogyan fog kinézni az említett Puskás Ferenc Stadion metrómegálló fölé épített irodaház.

Rengeteg új projekt és új lakás épül Zuglóban. Mit tud a kerület, ami miatt ilyen népszerű a fejlesztők körében? Zuglónak mindig volt egy vonzereje a zöldövezeti jellege miatt, ami egyébként a 90-es évek közepétől 2010-ig jelentősen csökkent azokkal a beruházásokkal, amelyek beépültek egy elég sűrű lakásszámmal. Abban az időszakban sajnos sok zöldfelület került...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái