Előfizetői tartalom

Így kellene átalakítani Budapestet, hogy valóban élhető város legyen

Futó Péter
Több új városrészközpont is kinőhet a földből a következő években, hiszen óriási projektek kezdődtek meg, vagy vannak a tervezőasztalon városszerte. Ezek a projektek akkor lehetnek igazi központok, ha az oda települő vásárlási, szórakozási, kulturális funkciókkal lehetővé teszik, hogy az ott élők helyben is megkapjanak mindent, amit keresnek. Ez nem mindig egyezik a befektetői tervekkel, ezért érdemes átgondolt és összehangolt tervekkel segíteni a munkájukat. A most zajló legnagyobb budapesti projektekről, a többközpontú városok kialakulásáról, azok lehetséges előnyeiről szólalt meg három, városfejlesztésben érdekelt szakértő.

Minden "pesti" tudja, merre nem kellene közlekedni bizonyos napszakokban, hol vannak dugók még hétvégén is, illetve merre induljon, ha éttermet, sportolási lehetőséget keres, vagy egyszerűen csak ki akar rúgni a hámból. Ezek a városrészek szenvednek a zsúfoltságtól, a parkolóhelyek hiányától, a zajtól és a járművek környezeti terhelésétől. A jelenséghez csak néhány...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái