Előfizetői tartalom

Őrült tempót diktál az orosz építőipar: nem is tudjuk tartani itthon a lépést

"Sokan nem tudják, de Moszkva az egyik legdigitalizáltabb város világszerte, nagyon hamar átvesszük az új technológiákat, amelyek gyorsan el tudnak terjedni azáltal, hogy nagyon sokan elkezdik használni." Az építőipar területén is így van, a kormányzati projekteknél kötelezővé tették a BIM használatát Oroszországban, ami azt eredményezte, hogy egyszerűen nincs helye a piacon azoknak a nagyobb cégeknek, akik nem tartanak lépést ezzel a technológiával. Las Vegasban készítettünk interjút Szergej Kuznyecov, moszkvai főépítésszel, aki elmondta azt is, hogy náluk nem a munkaerőhiány a legsúlyosabb kihívás az építőiparban, hanem az, hogy elérjék, hogy másként gondolkozzanak az emberek.

Kép forrása: Graphisoft Ha a külterületeket leszámítjuk, akkor is több mint 12 millió fő Moszkva lakossága. Hogyan lehet bármiféle városfejlesztést elindítani és megtervezni egy ekkora városban? Moszkvának van egy speciális építészeti tanácsa, ami a legfontosabb projekteket kezeli. Nagyságrendileg 9 millió négyzetméternyi ingatlant építenek a városban évente, ami több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés