Egymilliós négyzetméterárak: itt élnek a leggazdagabb magyarok
Ingatlan

Egymilliós négyzetméterárak: itt élnek a leggazdagabb magyarok

Portfolio
Több mint megkétszereződött az egymilliós négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma a tavalyi év első félévéhez képest, derül ki a Duna House elemzéséből. A cég tranzakciós adatai alapján országosan az adásvételek 1,5 százaléka ért el ezt az árkategóriát. Nézzük, hol találkozhatunk leginkább ilyen drága lakásokkal!
Az áremelkedésnek és a nagyértékű ingatlanok piaci bővülésének köszönhetően, a kedvelt lokációk jó minőségű ingatlanjai már egymilliós négyzetméterár felett kelnek el. Ilyen területek elsősorban Budapesten találhatók, azon belül is a pesti bevárosi kerületek (V., VI. és VII. kerület) egyes részei. A legdrágább kategóriában értékesített otthonok közel 47 százaléka ebben a három kerületben található. A XIII. kerületben is nagyobb számmal találkozhatunk prémium ingatlannal, ezek elsősorban a Duna-parti újépítésű fejlesztésekben találhatók. A fővárosban népszerűek továbbá a budai kerületek bizonyos részei, ahol nagyobb számban találhatók millió forint feletti négyzetméteráron ingatlanok.Portfolio Ingatlan Adatbázis


Kassák Residence

Kassák Residence

1134 Budapest, Klapka utca 4-10.
232 db lakás
30 - 130 m2 alapterület
Átadás:
2019 Q4
35 - 110 M Ft
Ajánlatot kérek

A Duna House felmérésével szemben ellentmondásnak tűnhet, hogy a KSH szerint az elmúlt években az eladott lakások összetétele többször is az alacsonyabb értékűek felé tolódott. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy a nagyértékű ingatlanok iránt is erősödjön a kereslet. Ha feltételezzük, hogy mindkét felmérés helytálló, az azt jelenti, hogy a vagyoni egyenlőtlenségek növekedése az ingatlanok iránti keresletben is kezd megmutatkozni.

Budapesten kívül ma már vidéken is vannak egymilliós négyzetméterár felett ingatlanok. Ezeknek az otthonoknak elsősorban a Balaton a fő lelőhelye, különösen Balatonfüred és a déli parton Siófok emelkedik ki. A keleti országrészben pedig Debrecenben találkozhattunk még ezzel az árkategóriával.Portfolio Ingatlan Adatbázis


Duna Terasz Premium

Duna Terasz Premium

1138 Budapest, Úszódaru utca 3.
322 db lakás
42 - 104 m2 alapterület
Átadás:
2019 Q2
43.7 - 95 M Ft
Ajánlatot kérek

Fontos megjegyezni, hogy bár valóban egyre magasabbak a fajlagos lakásárak, az ingatlanügynökségek tranzakciós adatai valamelyest mindig felfelé torzítják az átlagokat. Annak ellenére tehát, hogy egyre gyakrabban találkozhatunk ilyen árakkal, az egymilliós négyzetméterár még sehol nem tekinthető átlagosnak, igaz, az V. kerület már erősen közelít hozzá. Ilyen árszinten leginkább a fent említett kerületekben és városokban is a legjobb elhelyezkedésű, vagy nagyon jó állapotú lakások cserélnek csak gazdát.

orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
dpd csarnokepulet market epito