Előfizetői tartalom

Az OTP reagált az év végén lejáró 5%-os lakásáfa megszűnésére

A jelenlegi szabályok alapján jövőre újra 27 százalékos áfával értékesítik majd az új lakásokat. Azok a vásárlók tehát, akik 2018. november 1-je utáni építési engedéllyel rendelkező projektben vásárolnak, a még be nem fizetett összeg után 22 százalékponttal több áfát fognak fizetni. Ez pedig egy új lakás esetében tízmilliós nagyságrend is lehet. Az OTP Bank a fizetési ütemezésben tud megoldást ajánlani azoknak, akiknek nincs elegendő saját forrásuk egy még csak tervasztalon létező projekt előfinanszírozására. Erről, a sokak számára nagy segítséget jelentő fizetési lehetőségről is beszélgettünk Nagy Gergellyel, az OTP Bank, Budapesti Régió ügyvezető igazgató-helyettesével.

A 27%-ra visszaemelkedő áfa hatására várhatóan kevesebb lakóprojekt indul el a jövőben, a kisebb fejlesztők eltűnhetnek és az árak növekedése is indokolttá válik. Mit gondol erről? Az 5 százalékos áfával rendelkező lakások nagyrészt elfogytak, vagy kezdenek elfogyni a piacon, 2019 első félévében a korábbi évhez képest az új építésű lakásokhoz kapcsolódó tranzakciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés