Előfizetői tartalom

Ennyivel eshetnek vissza a budapesti lakásárak a járvány miatt - Konkrét számokról beszéltek a szakértők

Futó Péter
Több cikkünkben foglalkoztunk már azzal, hogy a koronavírus a lakáspiacot sem hagyja érintetlenül. Az első és legszembetűnőbb változás az Airbnb-vel kiadott lakásoknál jelentkezett, de hosszabb távon az értékesítési árakra is hatással lehet a járvány. Ennek érdekében 10 elemzőt és 40 értékesítőt kérdeztünk meg arról, hogy véleményük szerint hogyan változhatnak a lakásárak az előttünk álló évben. Cikksorozatunkban elsőként a budapesti lakásárakat és bérleti díjakat mutatjuk be arra fókuszálva, hogy milyen irányú és milyen mértékű árváltozást okozhat a koronavírus.

A szokásos félévi Portfolio Hangulatfelmérés kiegészítéseként ezúttal az elemzők mellett az értékesítőket is megkérdeztük arról, hogy mire számítanak az előttünk álló évben a hazai lakáspiacon. A következő 12 hónap feltehetően nagyon más lesz, mint amit az elmúlt években tapasztaltunk. Az eddig folyamatosan emelkedő árak már a tavalyi év második felében stagnálni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái