Előfizetői tartalom

Hagyjuk ezt a lokációs mantrát az ingatlanpiacon, inkább: "Follow the cash"

Portfolio
A rendkívüli helyzet sem ad okot arra, hogy lemaradjunk a legfontosabb ingatlanpiaci történésekről, éppen ezért a Portfolio megrendezte idén az első ingatlanpiacról szóló online konferenciáját. A véleményvezérek a piac aktuális helyzete mellett olyan témakörökről is beszélgettek, mint a kiskereskedelmi, lakossági és irodai bérlők helyzete, a nemzetközi terjeszkedés, valamint azt is elárulták, hogy jelenleg a legokosabb, amit egy ingatlanpiaci szereplő tehet, hogy utánaszámol az eddigi befektetéseinek és egyszerűen, "Follow the cash" - vagyis a pénz útját követi.

2019. november 22-én a Property Investment Forumon feltettünk több kérdést a konferencia résztvevői számára, például azt, hogy várható-e 5 éven belül válság. A többség igennel válaszolt, pedig erre a helyzetre vélhetően senki sem számított. Mi történik most? Ki mit él át? - tette fel a kérdést Ditróy Gergely, a beszélgetés moderátora. 

Salamon Adorján, az ESTON International vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon sok kollégájának az a feladata, hogy ingatlanokat mutasson be, ez most nullához konvergál. Az iroda teljesen eltűnt, az átalakuló kereslet miatt a raktárpiacon viszont vannak megkeresések, úgy tűnik, hogy hirtelen mindenkinek kicsi lett a raktára. Amikor mindenki otthon maradt, a környezetvédelmi szempontok még inkább előkerültek, sokan beszéltek arról, hogy ebben lesz-e valamilyen trendforduló az ingatlanpiacon. 

A tranzakcióknál az a tapasztalat, hogy újak nem indulnak, de a meglévők haladnak.

Hagyjuk ezt a lokációs mantrát, inkább: "Follow the cash"

  • A rendkívüli helyzetre való tekintettel, megrendeztük idén az első ingatlanpiacról szóló online konferenciát.
  • A véleményvezérek többek között a kiskereskedelmi, a lakossági és az irodai bérlők helyzetéről, a nemzetközi vásárlásokról, az általános várakozásaikról, valamint arról beszélgettek, hogy befektetési szempontból mi a helyes stratégia, ebben a szokatlan helyzetben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés