Előfizetői tartalom

Az ingatlanpiac és a korona csatája: valakinek jól jött, valakit teljesen padlóra küldött

Pásztor Roxána
A járványhelyzet a korábbi válsághoz képest egészen más csatornákon borította fel az emberek mindennapjait és az országok gazdaságát, ám a végeredményt tekintve mégis hasonló piaci történéseket látunk: a gazdaság teljesítménye visszaesik, a munkanélküliség megnő, és a legtöbb iparág ehhez hozzáteszi a saját maga veszteségeit, az a néhány szerencsés győztes pedig nagyot kaszál nagyon rövid idő alatt. Összegyűjtöttük azokat az ingatlanpiachoz kisebb, vagy nagyobb mértékben kapcsolódó ágazatokat, amelyeknek gazdasági értelemben jól jött, és amelyeket teljesen padlóra küldött a jelenlegi helyzet.

Vesztesek: akiket padlóra küld a járványhelyzet Nehéz lenne egységesen számszerűsíteni minden vesztes ágazatnál, részpiacnál, vagy szakmánál, hogy pontosan mekkora a baj, igyekeztünk azonban mindenhol egy mutatót kiemelni, ami jól leírja a szektor általános működését, illetve azt, hogy mennyiben változott meg ez a koronavírus alatt. Rengeteg szegmens van az ingatlanpiachoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái