Előfizetői tartalom

ÉVOSZ: most lenne igazán nagy szükség az állami megrendelésekre az építőiparban

Portfolio
Az ÉVOSZ becslése szerint az építőipar 2020. január 1. – május 15. közötti teljesítménye 5 százalékkal maradhat el a 2019. év hasonló időszakához viszonyítva, a május eleji számokat nézve azonban már 19-20 százalékosa visszaesés. A legnagyobb mértékben a települési önkormányzatok építési-beruházási, karbantartási ajánlatkérései, megrendelései hiányoznak, a szakszövetség azonban arra számít, hogy a kijárási korlátozás megszűnésével elsősorban a lakásfelújítások, karbantartási munkák száma emelkedni fog.

A járvánnyal összefüggő, vírusos megbetegedések az építőiparban továbbra sincsenek. A 20. hét is úgy telt el, hogy COVID-19 vírusos megbetegedések a tervezői, kivitelezési, mérnöki lebonyolítói munkát nem akadályozták. Az építőipar teljesítőképessége továbbra is adott. A mikro- és kisvállalkozói körben a tervezés és kivitelezés területén egyaránt megjelentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés