Előfizetői tartalom

Lufi volt a hatalmas budapesti lakásár-emelkedés? - Ebben a házban igen

Portfolio
A hétvégén mutattuk be azt az elit társasházat a Várban, ahol a lakáspiac mélypontján a piaci ár tízszereséért, 3,4 milliós négyzetméteráron kínáltak egy 600 négyzetméteres gigalakást, ami akkor az ország legdrágább lakásának számított. Azóta eltelt 7 év és a fővárosban mindenhol megtriplázódtak az árak, kivéve ebben a lakóházban, bemutattunk ugyanis egy aktuális hirdetést, ami alapján most 3,2 milliós négyzetméteráron lehet a társasházban lakáshoz jutni. Mostani cikkünkben megmutatjuk, hogy pontosan ugyanazt a 2,04 milliárdos gigalakást is árulják, mint amit 7 évvel korábban. Az ára alig változott 2013 óta, sőt, a berendezés és a bútorok is pontosan ugyanazok maradtak. Ettől még természetesen nem beszélünk ingatlanpiaci lufiról, mindenesetre érdekes, hogy egy ilyen luxuslakás ára még az inflációt sem követte le.

A Budai Várban az Országház utca két oldalán helyezkedik el az Anjou Residence, egy olyan elit társasház, ahol 2013-ban a hazai lakáspiac legmélyén sem szerénykedtek az árral, egy 600 négyzetméteres gigalakásért 2,04 milliárd forintot kért a tulajdonosa. Az 5 hálószobás és 9 fürdőszobás lakás négyzetméterára így 3,4 millió forint volt, ami mintegy tízszerese az akkori...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés