getty, románia, bukarest, parlament
Ingatlan

Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztése valósulhat meg a román fővárosban

Portfolio
Hatalmas ingatlanfejlesztés indul a román fővárosban. A bukaresti Romexpo kiállítási központ átalakításával az ország legnagyobb vegyes funkciójú ingatlanprojektje kezdődhet el. A tervezett beruházás 2,87 milliárd euró, ami Európa egyik legjelentősebb városrehabilitációs projektje - írja az Europaproperty.com.

A romániai Kereskedelmi és Iparkamara (CCIR),valamint Iulian Dascalu, Románia egyik legnagyobb ingatlanbefektetője hatalmas fejlesztésbe kezd egy Bukarest északi részén található 33 hektáros terülten. A Romexpo kiállítási központ átalakításával a város új üzleti negyedet kap, ahol a 30 ezer munkavállaló befogadására alkalmas irodák mellett 12 ezer parkoló is épül, emellett múzeumok és multifunkcionális rendezvénycsarnokok is helyet kapnak, és új közlekedési kapcsolatok is kiépülnek. 

„Erőfeszítéseink célja a Romexpo tevékenységének megszilárdítása és kibővítése. Biztosak vagyunk abban, hogy a kapcsolódó funkciók hozzájárulnak ahhoz, hogy Európa térképén társadalmi, kulturális és gazdasági szempontból is újjáéledjen Bukarest. Egy ilyen fontos projekt megköveteli a köz- és magánszféra együttműködését, valamint a hatóságok és a közösség támogatását.”- mondta el Mihai Daraban, a Románia Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

romexpo_multifunctional_project_bucharest_ccir
A projekt látványterve, Forrás: Europaproperty.com

A 2,87 milliárd eurós beruházást több szakaszban hajtják végre. A CCIR által kiadott beszámoló szerint a projekt koncepciója egy központi kulturális elem köré épül, ami otthont ad majd Románia első Művészeti Múzeumának. A Romexpo kiállítási pavilonjait átalakítják és kibővítik, ami egy nagy konferencia- és kongresszusi központtá alakul. Emellett új parkot is létesítenek, ez a projekt területének 30 százalékát fogja elfoglalni.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Westside Residence

Westside Residence

1134 Budapest, Bulcsú 5-9
206 db lakás
30 – 108 m2 alapterület
34.9 – 93.5 M Ft
Átadás:
2021 Év vége

Ajánlatot kérek

A kulturális és irodaépületek mellett a kiskereskedelmi funkció is megjelenik, a helyi termelők és kereskedők számára egy új piac épül. Végül olyan egyedi elemekkel is találkozhatunk majd, mint egy vízipark, ami az ország legnagyobb ócenáriuma lesz, valamint a látogatókat kiszolgáló 5 csillagos szálloda.

Címlapkép forrása: Getty Images

Frankfurti tőzsde
Pedro Sanchez Angela Merkel
koronavirus nyaralás
koronavírus teszt
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
Üzent a NAV vezére - Náluk van a magyar Airbnb-hálózat teljes listája