Előfizetői tartalom

Hol vegyünk most befektetési céllal lakást? – Ilyen hozamokra számíthatsz Budapest kerületeiben

Az elmúlt évek során egyre nagyobb üzletággá nőtte ki magát a lakáskiadás Magyarországon. Különösen Budapest belvárosa vált a befektetők kedvelt célterületévé, ami a lakáspiac számokat is átalakította. Az utóbbi időben viszont az ingatlanpiaci szakértők elmondásai alapján is mintha megtört volna a lendület és ez nem csak a koronavírus-járványnak volt köszönhető. Éppen ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire érheti meg ma lakásba fektetni a pénzünket Magyarországon, milyen érvek szólnak mellette és ellene a piaci folyamatok tekintetében.

Az alacsony kamatkörnyezet, az alacsony lakásárak és jövőbe vetett bizalom miatti felértékelődés lehetősége tömegével fordította a lakáspiac felé a befektetőket 2014-ben, megtörve ezzel az azt megelőző 5-6 éves negatív periódust. Erre erősített rá a turizmus erősödése és az olyan új alternatívák elterjedése, mint az Airbnb. Az azóta eltelt 6 évben azonban sok minden...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái