Előfizetői tartalom

Elárulta a befektető, mennyit keresett Airbnb-zéssel az elmúlt évek során

Jelentős átalakulások jöhetnek a budapesti Airbnb piacán, miután a kormány az önkormányzatok kezébe adta a döntési jogot, hogy rendeletben állapíthassák meg a magánszálláshelyeken és az egyéb szálláshelyeken az egy naptári éven belül szálláshely-szolgáltatás céljára felhasználható napok számát. Amennyiben az önkormányzatok élnek a lehetőséggel, úgy a jövőben sokkal szigorúbb keretek közé szorulhat az Airbnb. De mit jelent ez a befektetőkre és az egy lakáson elérhető bevételre nézve?

A rövidtávú, turisztikai célú lakáskiadás 2013 körül kezdett éledezni Magyarországon, az azt követő években pedig a befektetők sorra vásárolták a belvárosi lakásokat, hogy a turizmus bővüléséből profitáljanak. Nem túlzás azt állítani, hogy a 2008-as válság után ez adta az első lökést a hazai lakáspiac számára, ami megfordította az akkor már ötödik éve lefelé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés