Előfizetői tartalom

Újabb bizonyíték az e-kereskedelem dömpingjére: több bevétel jön a raktárak bérleti díjából

Portfolio
Az év első felében a CTP Csoport 99 millió euró profitot termelt, a bérleti díjból származó bruttó bevétele pedig elérte a 152 millió eurót. A logisztikai ingatlanok iránti erős keresletet is jól mutatja, hogy az év második negyedévében – az egy évvel korábbi időszakhoz képest – 16%-kal, 72 millió euróra nőtt bérletidíj-bevételük. 2020 első fél évében a vállalat 345 000 négyzetméterre írt alá új, hosszú távú bérleti szerződéseket - derül ki a cég közleményéből.

„Az elmúlt három évben portfóliónk bővítésére törekedtünk a régió jelentős nagyvárosainak vonzáskörzeté-ben, ez lehetővé tette, hogy azonnal reagáljunk a logisztikai és e-kereskedelmi vállalatok részéről tapasztalt megnövekedett keresletre. Ráadásul a pandémia felgyorsította az egyes iparágakban már korábban is észlelhető ‘nearshoring’ trendet” – mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés