raktár logisztikai ingatlan
Ingatlan

Újabb bizonyíték az e-kereskedelem dömpingjére: több bevétel jön a raktárak bérleti díjából

Portfolio
Az év első felében a CTP Csoport 99 millió euró profitot termelt, a bérleti díjból származó bruttó bevétele pedig elérte a 152 millió eurót. A logisztikai ingatlanok iránti erős keresletet is jól mutatja, hogy az év második negyedévében – az egy évvel korábbi időszakhoz képest – 16%-kal, 72 millió euróra nőtt bérletidíj-bevételük. 2020 első fél évében a vállalat 345 000 négyzetméterre írt alá új, hosszú távú bérleti szerződéseket - derül ki a cég közleményéből.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

„Az elmúlt három évben portfóliónk bővítésére törekedtünk a régió jelentős nagyvárosainak vonzáskörzeté-ben, ez lehetővé tette, hogy azonnal reagáljunk a logisztikai és e-kereskedelmi vállalatok részéről tapasztalt megnövekedett keresletre. Ráadásul a pandémia felgyorsította az egyes iparágakban már korábban is észlelhető ‘nearshoring’ trendet” – mondta Remon Vos a CTP Csoport alapító tulajdonosa és vezérigazgatója.

„A Csoport bérletidíj-bevétele nőtt, a bérbeadási mutatónk 94%-os szinten maradt, ezen kívül pedig ingatlanlanjaink hosszú távú bérleti szerződéssel vannak bérbe adva, így ezeket a tényeket nagyon pozitív jelnek tartom” – tette hozzá Richard Wilkinson, a CTP Csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

Wilkinson Richard
CTP, Group CFO
Richard started his role as Group CFO for CTP in July 2018, which includes looking after the refinancing of CTP's portfolio of over 4,5 million sqm of premium industrial property. Prior to joining CTP
Tovább
Richard started his role as Group CFO for CTP in July 2018, which includes looking after the refinancing of CTP's portfolio of over 4,5 million sqm of premium industrial property. Prior to joining CTP Tovább

A CTP Csoport által bérbeadott logisztikai ingatlanok alapterülete több mint 268 000 négyzetméterrel növekedett az első félévben elérve az 5,8 millió négyzetméter bérbe adható ingatlanterületet Közép-és Kelet-Európában. 2020 első felében különösen Romániában tapasztaltak élénk keresletet, ahol év végéig – elsősorban új építkezésekkel – további 389 000 négyzetméteres bővítést tervez a vállalat, míg a régióban 46 építés alatt álló projektjük van. A cél, hogy a kezelt ingatlanportfólió alapterülete 2020 végéig elérje a 6,5 millió négyzetmétert.

Nemrég számoltunk be róla, hogy a CTP Csoport több ingatlanja is épületenergetikai minősítést szerezett, ezáltal a teljes portfólió több mint 80%-a „Excellent” vagy „Very Good” BREEAM minősítéssel rendelkezik, valamint 2023-ig a teljes karbonsemlegességet is célul tűzték ki. Arról is beszámoltunk, hogy a CTP építi a Lenovo első európai gyárát a Pest megyei Üllőn, ctPark Budapest East ipari parkban. 

Portfolio Ingatlan Raktárkereső
ctPark Budapest East - ULL6

ctPark Budapest East - ULL6

2225 Üllő, Ilona út
Kiadó terület: 40950 m2
Bérleti díj: 4.75 – 9.5 EUR
Átadás:
2022 Q1

Ajánlatot kérek
koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
tescoextra