Előfizetői tartalom

Kedvezményes lakásáfa és illetékmentesség: megjelentek a részletek

Portfolio
Benyújtotta az Országgyűlésnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az új lakások 5%-os áfájának visszavezetéséről és a CSOK-kal ingatlant vásárlók illetékmentességéről szóló törvényjavaslatot. 2026 végéig élhet az 5%-os lakásáfa azokra a 150 négyzetméter alatti lakásokra és 300 négyzetméter alatti családi házakra, amelyekre 2022 végéig megtörténik az építési engedély megszerzése vagy az építés egyszerű bejelentése.

A Novák Katalin mint előadó nevét viselő törvénymódosítási javaslat az új lakóingatlanok értékesítésére 5%-os áfát állapít meg, ezen kívül az új és használt lakás vásárlását terhelő visszterhes vagyonszerzési illeték megfizetése alól mentességet biztosít a CSOK-ot igénybe vevő gyermekes családok számára. Vagyis az alábbi táblázatban szereplő, általunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés