Előfizetői tartalom

Novák Katalin bejelentette: íme az otthonfelújítási támogatás részletei

Portfolio
Novák Katalin miniszter a Facebookon jelentette be a január 1-jétől használt lakásokra elérhető otthonfelújítási támogatás részleteit. Mint kiderült, a munkadíjra és az anyagköltségekre legfeljebb másfél-másfél millió forint lesz elszámolható azok 50%-a erejéig a legkülönfélébb felújítási és bővítési munkák esetében, akár bizonyos asztalosmunkákra is. Egy család egy alkalommal veheti igénybe a támogatást, egyedülálló és elvált (de mindenképpen 25 év alatti gyermeket nevelő) szülők is megkaphatják. A felújítási vagy bővítési munkák 2021. január 1-je után kezdhetők el, az egyes számlák kiállítása és a támogatás igénylése között eltelt idő maximumáról vagy a támogatás igénybevételének határidejéről azonban nem beszélt egyelőre a miniszter.

Hitelt vennél fel a felújítások megelőlegezéséhez? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát! Novák Katalin szavai szerint január 1-jén indul "Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja", amelynek pontjai: 27%-ról 5%-ra csökken az újértékesítésű ingatlanok áfája, az 5%-os áfa visszaigényelhető lesz a CSOK-kal ingatlant vásárlók számára, otthonfelújítási támogatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés