Előfizetői tartalom

Novák Katalin bejelentette: íme az otthonfelújítási támogatás részletei

Portfolio
Novák Katalin miniszter a Facebookon jelentette be a január 1-jétől használt lakásokra elérhető otthonfelújítási támogatás részleteit. Mint kiderült, a munkadíjra és az anyagköltségekre legfeljebb másfél-másfél millió forint lesz elszámolható azok 50%-a erejéig a legkülönfélébb felújítási és bővítési munkák esetében, akár bizonyos asztalosmunkákra is. Egy család egy alkalommal veheti igénybe a támogatást, egyedülálló és elvált (de mindenképpen 25 év alatti gyermeket nevelő) szülők is megkaphatják. A felújítási vagy bővítési munkák 2021. január 1-je után kezdhetők el, az egyes számlák kiállítása és a támogatás igénylése között eltelt idő maximumáról vagy a támogatás igénybevételének határidejéről azonban nem beszélt egyelőre a miniszter.

Hitelt vennél fel a felújítások megelőlegezéséhez? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát! Novák Katalin szavai szerint január 1-jén indul "Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja", amelynek pontjai: 27%-ról 5%-ra csökken az újértékesítésű ingatlanok áfája, az 5%-os áfa visszaigényelhető lesz a CSOK-kal ingatlant vásárlók számára, otthonfelújítási támogatás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái