Előfizetői tartalom

Milyen lesz egy év múlva a budapesti irodapiac? - Kik lesznek a legnagyobb nyertesek és vesztesek?

Érdekes folyamatoknak lehetünk tanúi a világ irodapiacán. Továbbra is emberek milliói dolgoznak a saját otthonukból, akik közül sokan a járvány után sem feltétlenül akarnak visszatérni heti 40 órában az irodába. Ezzel párhuzamosan viszont a korábban megkezdett irodaházfejlesztések továbbra is folytatódnak, miközben a bérlők többsége kivár. Hogy mi lesz tíz, öt vagy akár három év múlva senki nem tudja megmondani, mind a hozamok, mind a bérleti díjak várható alakulásában nagy most a bizonytalanság. Hogy valamivel mégis tisztábban lássunk, a korábbi Lakáspiaci Hangulatfelmérésünkhöz hasonlóan a kereskedelmi ingatlanok esetében is összefogtuk a hazai szakmát, aminek keretében fejlesztőket, befektetőket, finanszírozókat és tanácsadókat kérdeztünk arról, hogy mit gondolnak a mostani bérleti díjakról és hozamokról, valamint mire számítanak a budapesti piacon a következő 12 hónapban.

A BRF és az MNB is rendszeresen készít elemzéseket, amelyekben az aktuális kereslet, kínálat alakulása mellett az üresen álló területek arányát, a jellemző bérleti díjakat és a hozamszinteket is bemutatják. Ennek mintájára - elsősorban a bérleti díjakra és a hozamokra fókuszálva - mi is elkészítettük a Portfolio kereskedelmiingatlan-piaci hangulatindexét, ami a jelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés