Előfizetői tartalom

Tegyük rendbe! - Tényleg 1 millió felett van már az új lakások négyzetméterára Budapesten?

Az elmúlt hetekben több helyen többféle cikk is napvilágot látott a budapesti új lakások áráról. Noha a kerületek sorrendje többé kevésbé mindegyikben megegyezik, az átlagos négyzetméterárakban már nagyobb különbségek láthatók. Éppen ezért az egyes elemzőházak adatait összefogva megnéztük, hogy ki, milyen átlagárral számol a főváros kerületeiben és mennyibe kerülnek valójában a most értékesítésre kínált új lakások Budapesten.

A felmérésben három szereplő számait vetettük össze: a Budapesti Lakáspiaci Riport, az Otthon Centrum és az Ingatlan.com számításait vizsgáltuk. Noha a KSH is rendszeresen közzéteszi az új lakások árait, ezt mégis kihagytuk a számításból, mivel ott a statisztikában csak az épület használatbavételi engedélye után jelenik meg a vásárláskori ár. A vásárlás azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés