Előfizetői tartalom

Kritikus helyzetben a kiskereskedelem szereplői - Hogyan élhetik túl az előttünk álló időszakot?

Futó Péter
A magyarországi kiskereskedelem a 2020 előtti 6-7 évben soha nem látott mértékben növekedett. A kereskedők expanzióban voltak, a forgalmak hónapról hónapra növekedtek, munkaerőhiány lépett fel. A világjárvány berobbanása azonban megakasztotta ezt a folyamatot és a szereplők közül nagyon sokan nehéz helyzetbe kerültek, akár annyira, hogy le is húzták a rolót. Kiket érintett legsúlyosabban a járvány? Hol voltak a legnagyobb bevételkiesések? Mi segíthetné az üzletek túlélését? És végül milyen hatással lesznek a mostani folyamatok a kiskereskedelmi folyamatokra hosszútávon? Szakértők segítségével ezekre kerestük a választ.

Magyarországon több mint 500 ezren dolgoznak a kereskedelemben, ami évente 8000 milliárd forintnál nagyobb kiskereskedelmi forgalmat realizál, így az ágazat a járvány előtt a magyarországi GDP-hez is jelentősen hozzájárult. A kis- és nagykereskedők forgalma hónapról hónapra növekedett, és az üzletekben munkaerőhiány volt a jellemző. A járványhelyzet következtében viszont...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái