Előfizetői tartalom

Kritikus helyzetben a kiskereskedelem szereplői - Hogyan élhetik túl az előttünk álló időszakot?

A magyarországi kiskereskedelem a 2020 előtti 6-7 évben soha nem látott mértékben növekedett. A kereskedők expanzióban voltak, a forgalmak hónapról hónapra növekedtek, munkaerőhiány lépett fel. A világjárvány berobbanása azonban megakasztotta ezt a folyamatot és a szereplők közül nagyon sokan nehéz helyzetbe kerültek, akár annyira, hogy le is húzták a rolót. Kiket érintett legsúlyosabban a járvány? Hol voltak a legnagyobb bevételkiesések? Mi segíthetné az üzletek túlélését? És végül milyen hatással lesznek a mostani folyamatok a kiskereskedelmi folyamatokra hosszútávon? Szakértők segítségével ezekre kerestük a választ.

Magyarországon több mint 500 ezren dolgoznak a kereskedelemben, ami évente 8000 milliárd forintnál nagyobb kiskereskedelmi forgalmat realizál, így az ágazat a járvány előtt a magyarországi GDP-hez is jelentősen hozzájárult. A kis- és nagykereskedők forgalma hónapról hónapra növekedett, és az üzletekben munkaerőhiány volt a jellemző. A járványhelyzet következtében viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés