Előfizetői tartalom

Egy német tűzeset, ami komoly bajt hoz minden felújítóra, építtetőre és az egész hazai építőiparra

A Szuezi-csatorna bedugulása? Tűzeset a BASF vegyi üzemében? Mindkettő, kisebb-nagyobb felfordulást okozhat most a kivitelezők, építtetők, felújítók számára. A keresztbe fordult hajó miatti szállítási problémákat talán könnyebben tudják kezelni a nagyobb raktárkészlettel rendelkező építőipari anyagkereskedők, ráadásul a hajó kiszabadításával mostantól újra rendeződhet a szállítási folyamat. Egy németországi gyárban történt tűzeset hatása viszont elsőre homályosabb lehet, és nem is biztos, hogy akkora jelentőséget tulajdonítanánk neki. Mégis komoly, és elhúzódó anyaghiánnyal kell szembenéznie most a gyártóknak, a kivitelezőknek és végső soron minden felhasználónak, aki éppen homlokzati hőszigetelésre, vakolásra, vagy burkolásra készül.

Miután kiszabadították az Ever Given konténerszállító hajót, a szállítási problémák lassan rendeződhetnek, azonban még nagyobb bajban van az építőipar a BASF ludwigshafeni vegyi üzemében történt tűzeset hatása miatt. A március 3-án történt szerencsétlenség olyan ellátási problémákat okozhat a hazai piacon is, amire nincs most még mindenki felkészülve. A gyárban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés