NCB2_Viz 2_Mall Central Atrium
Ingatlan

Teljesen átalakul és megújul a dél-budai pláza (képek)

Portfolio
2021 végéig új belsőt kap a dél-budai bevásárlóközpont, a CPI Property Group a Campona teljes vásárlóterét és az ahhoz kapcsolódó kiszolgáló egységeket megújítja. A felújítás döntő része a korábbi tervekkel összhangban már  2021-ben megvalósul, a kivitelezés májusban kezdődik, a teljes beruházás pedig várhatóan 2022 elején zárul. A tervek szerint átalakulnak bejáratok, a bevásárlótér és az ételudvar, valamint a mosdók is.

A felújítás során közel 10 000 négyzetméter burkolat és 4450 négyzetméter álmennyezet újul meg, az ételudvaron a korábbi 275 helyett 415 személy tud majd kényelmesen étkezni, az épületben pedig 200 növény mellett 20 relax zóna is várja majd a vásárlókat. A világítás megújításakor közel 2 kilométernyi LED szalag fog beépítésre kerülni, ami csökkenti a felhasznált energiaköltségeket.

Átalakulás, felújítás, építkezések - mindenről is szó lesz június 10-én, az Építőipar konferencián. Ne maradj le!

Mi lesz az új Camponában?

  • Az újjászülető Camponában a családosok számára belső játszótereket alakítanak ki, ahol a gyermekek fejlődésére fókuszáló eszközöket biztosítanak majd.
  • A pihenni vágyóknak relax zónák, a közösségi médiában aktív fiataloknak pedig egy folyamatosan új tematikát biztosító Insta fotósarok is a tervek között szerepel.
  • A zöld közlekedési módokat preferáló vendégek számára biciklitároló és szervízoszlop is kialakításra kerül, a jelenlegi elektromos töltést biztosító gépjármű parkolókon túl.
  • A körforgásos gazdaságának szellemiségét követve nem csak a Campona bérlőinek, hanem a vásárlók számára is szelektív hulladékgyűjtők lesznek kihelyezve.
  • A fenntarthatóság jegyében a burkolatok főként újrafelhasznált anyagok gyártásából származnak majd, illetve megújul 11 darab hűtő és fűtő gép is, amely ugyancsak a környezetbarát technológiai megoldásokkal üzemel tovább.
NCB2_Viz 5_Foodcourt Zone A
Campona látványterv, forrás: CPI

A  bevásárlóközpont megújításának tervezésében az Access4you is részt vett, ennek köszönhetően a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők továbbra is akadálymentesen közlekedhetnek a házban. A családi élményeket biztosító szórakozási lehetőségek, mint a Tropicarium, a Kockapark vagy a Játszóház továbbra is várják a vendégeket.

Mik a további tervek?

Gereben Mátyás, a CPI Hungary országmenedzsere, a felújítási bejelentésről tartott sajtótájékoztatón a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy mostanra látták az időt arra, hogy nekifogjanak a felújításnak, amelynek összege mintegy 3 milliárd forint. A korábbi tervekkel ellentétben bővülés nem várható, az a 41 ezer négyzetméter, ezzel a megújított környezettel elegendő ahhoz, hogy vásárlói élményt nyújtsanak.

"A bérlői mix megújításán dolgozunk, nem titok, hogy a mostani helyzetben mágnesbérlőket behozni a házba kihívást jelent, de vannak erre vonatkozó tárgyalásaink. Dolgozunk azon, hogy a megújulás után már új bérlőkkel várjuk a vásárlókat. A Camponának nagyon fontos értéke, hogy vannak szabadidős, kikapcsolódási szolgáltatást nyújtó bérlői, mint például a Tropicarium. Náluk szintén tervben van egy koncepciófrissítés, de a jövőt tekintve vannak további terveink arra, hogy hasonló bérlők még érkezzenek a házba." 

- mondta el Gereben Mátyás, majd hozzátette, hogy fontos volt, hogy egy ilyen felújítás előtt felmérjék az igényeket, beleértve a közösségi távolságtartást, a közösségi szükségleteket. "Most jutottunk el arra a pontra, hogy ezek beépíthetőek legyenek a koncepcióba. Környezetvédelmi szempontból az egész CPI Csoportnak van egy környezetvédelmi keretrendszere, amit minden új, vagy megújuló épületnél szeretnénk követni, ebbe beletartozik, hogy kitűzött célunk, hogy 2030-ra 20 százalékkal csökkentsük az energiafelhasználást és a károsanyag-kibocsátásunkat."

A felújítást követően 15, de inkább 20 százalékkal kisebb rezsiköltségre számítunk.

A kérdések között a terjeszkedési lehetőségek is előkerültek, amire a vezető elmondta, hogy jelen pillanatban nincs a radarjukon olyan vidéki retail, amibe belevágnánk, de ha lesz lehetőség, akkor lépni fognak. "A retail piac változik, korábban a 60 százalék divat, a 10 százalék étel és ital, 10 százalék szolgáltatás, illetve 10-20 százalék szórakoztatás, és egyéb szolgáltatásként állt össze a bérlői mix, ez viszont nem működik a jelenlegi világban. Ezek az arányok a szórakoztatás, a minőségi ételek irányába fognak elmenni. Erre minden retail tulajdonosnak reagálni kell, aki ezt nem teszi az versenyhátrányba kerül. Egy ilyenfajta átalakulás a bevásárlóközpontoknál ez egyszerűbben véghez vihető, mint a strip mall esetében."

Gereben Mátyás
CPI Hungary, országmenedzser
Gereben Mátyás a CPI Hungary country manager-e 2015. június 15-től. Végzettsége: Budapesti Gazdasági Főiskola (korábbi KVIF) Angol nyelvű Kereskedelmimanagement képzés 1996-2000; Pécsi Tudományeg
Tovább
Gereben Mátyás a CPI Hungary country manager-e 2015. június 15-től. Végzettsége: Budapesti Gazdasági Főiskola (korábbi KVIF) Angol nyelvű Kereskedelmimanagement képzés 1996-2000; Pécsi Tudományeg Tovább

A sajtótájékoztatón az e-kereskedelem térnyeréséről is szó volt. Kiderült, hogy a Campona bérlőinél nem látszódik, hogy fel akarnák adni a fizikai boltokat, a csomagátvételi lehetőség eddig is működött náluk.

A Campona esetleges eladása kapcsán Gereben Mátyás elmondta, hogy nem keresik a lehetőséget arra, hogy a retail portfóliójuktól megszabaduljanak. A Camponát most olyan hozamon lehetne eladni, ami a tulajdonosi igényeket nem elégítené ki. Ettől függetlenül egy jól bejáratott bevásárlóközpont esetében 6 százalékos hozamszinten lehetséges az eladás.

NCB2_Viz 1_Mall Infokiosk
Campona látványterv, forrás: CPI
Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Budai Walzer I. ütem

Budai Walzer I. ütem

1117 Budapest, Budafoki út 215.
291 db lakás
30 – 91 m2 alapterület
35 – 89 M Ft
Átadás:
2021 Q3

Ajánlatot kérek
európai bizottság brüsszel eu európai unió
eeszt időpont koronavírus oltás vakcina
varrás varrógép maszk koronavírus getty stock
new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
lakás