Előfizetői tartalom

Ezek a területek a járvány legnagyobb lakáspiaci nyertesei (térkép)

Portfolio
Mind a KSH, mind a Duna House rendszeresen közzéteszi a hazai lakáspiacon egy év alatt eladott lakóingatlanok számát. Ezúttal azonban az MNB készített egy részletes térképet arról, hogy az ország különböző részein milyen változásokat okozott a járvány a 2020-as ingatlantranzakciók számában. Míg országosan kevesebb lakást adtak el mint a megelőző évben, egyes településtípusoknál emelkedett a tranzakciók száma. Íme a járvány legnagyobb nyertesei és vesztesei.

Míg országosan 15,5 százalékkal kevesebb lakás cserélt gazdát 2020-ban mint 2019-ben, az üdülőkörzetekben alacsonyabb volt a visszaesés, sőt, voltak helyek, ahol éppen a járvány miatt élénkült meg a forgalom. A Tisza-tó az új kedvenc A második félévben tapasztalt aktivitásnak tulajdoníthatóan, a Balaton környéki településeken az országos átlaghoz képest lényegesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés