Előfizetői tartalom

Itt az országos újlakás-körkép: hol épül a legtöbb lakás és mennyibe kerülnek?

Portfolio
Az Eltinga Ingatlanpiaci Kutatóközpont 2015 óta méri fel a budapesti újépítésű lakások adatait negyedéves részletességgel, mostantól viszont a vidéki újlakáspiacra is külön elemzést készített, Vidéki Lakáspiaci Riport (VLR) néven. A féléves rendszerességű felmérésben azok a legalább tíz lakásos társasházban eladásra kínált új lakások szerepelnek, amelyek Magyarország vidéki térségeiben épülnek. Nézzük, mennyibe kerülnek az új lakások az egyes országrészekben!

A vidéki térségekben Budapesthez képest több mint 50 százalékkal több, legalább 10 lakást tartalmazó újépítésű projekt van jelenleg értékesítés alatt, ugyanakkor az átlagos projektnagyság kevesebb, mint fele a fővárosinak. A felmérésben található projektekben jelenleg a fővárosban 21 ezer, vidéken 13,5 ezer lakás épül. Az átlagos árszint egy lakásra vetítve Budapesten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés