Előfizetői tartalom

Tombol a lakhatási válság a magyar egyetemisták körében - Mi lehet a megoldás?

Drága albérletek, alacsony kezdőfizetések, kevés kollégiumi hely - csak néhány tényező, mely megnehezíti, akár egyenesen el is lehetetleníti az egyetemista hallgatók önálló lakhatását. Ennek következtében nem véletlen, hogy Magyarországon a fiatal felnőttek az EU-s átlaghoz mérten csak jóval később hagyják el a szülői fészket, míg a fejlettebb országokban, ahol többen járnak egyetemre, jóval alacsonyabb az átlag. Egy nyáron végzett felmérésünkben megkérdeztük az egyetemista hallgatókat, szerintük mi lehet a megoldás a helyzetre - a válaszok pedig gyakran összecsengenek.

Mennyi az annyi? A hazai albérletárak, csakúgy, mint a lakásárak, meglehetősen elszálltak az elmúlt években - bár a drágulás mértéke elmarad attól, amit a lakásoknál tapasztalunk. Az évről évre emelkedő lakbérek trendvonalába a koronavírus 2020 márciusi beállta ugyan igen komoly horpadást okozott, a bérleti díjak idén február óta újra töretlenül emelkednek - a 2020...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés