Előfizetői tartalom

Tombol a lakhatási válság a magyar egyetemisták körében - Mi lehet a megoldás?

Rácz Gábor
Drága albérletek, alacsony kezdőfizetések, kevés kollégiumi hely - csak néhány tényező, mely megnehezíti, akár egyenesen el is lehetetleníti az egyetemista hallgatók önálló lakhatását. Ennek következtében nem véletlen, hogy Magyarországon a fiatal felnőttek az EU-s átlaghoz mérten csak jóval később hagyják el a szülői fészket, míg a fejlettebb országokban, ahol többen járnak egyetemre, jóval alacsonyabb az átlag. Egy nyáron végzett felmérésünkben megkérdeztük az egyetemista hallgatókat, szerintük mi lehet a megoldás a helyzetre - a válaszok pedig gyakran összecsengenek.

Mennyi az annyi? A hazai albérletárak, csakúgy, mint a lakásárak, meglehetősen elszálltak az elmúlt években - bár a drágulás mértéke elmarad attól, amit a lakásoknál tapasztalunk. Az évről évre emelkedő lakbérek trendvonalába a koronavírus 2020 márciusi beállta ugyan igen komoly horpadást okozott, a bérleti díjak idén február óta újra töretlenül emelkednek - a 2020...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái