Előfizetői tartalom

Képekből sosem elég - Még több látványterv arról, hogy milyen lesz Zugló új városközpontja

Portfolio
A Zaha Hadid Architects mesterterve alapján valósul meg az új zuglói városközpont, rengeteg zöld területtel, energiahatékony épületekkel, és a környékbeli építészeti megoldásokkal hasonló stílusban. Tegnap már röviden beszámoltunk a projekttek kapcsolatos legfontosabb információkról, most azonban a 44 országban aktív, közel 1000 nagyberuházást megtervező építésziroda igazgatóját is megkérdeztük, hogy miként tekint az első magyarországi projektjükre. A korábbi néhány látványterven túl, most újabb fotókat is mutatunk arról, hogy milyen lesz 2029-re a Bosnyák tér és környéke.

Tegnap számoltunk be róla, hogy a XIV. kerületi Bosnyák tér és a Rákos-patak között, egy közel héthektáros területen épül Zugló új központja. A fejlesztést végző Bayer Construct jövő év elején kezdi el a projektet és a tervek szerint 2029-ben fejezik be. Az új városközpont mestertervét a Zaha Hadid Architects készítette, a műszaki építészeti megoldásokban pedig a magyar LIMA Architecture & Interior Design tervezőcsapata fogja segíteni a 44 országban ismert tervezőirodát.

A legújabb látványtervek bemutatása mellett Gianluca Racana, a Zaha Hadid Architects igazgatója válaszolt az új projekt kapcsán a Portfolio kérdéseire:

Melyek a legnagyobb kihívásai most az építészeti tervezésnek?

Miről szól a cikk?

  • Zugló Városközpont projekt dióhéjban
  • Interjú a Zaha Hadid Architects építésziroda igazgatójával
  • Képgaléria a projektről
  • A beruházás zöld és fenntartható megoldásai
  • Még több látványterv az új városközpontról

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés