Előfizetői tartalom

Elképesztő hozamszintek, elszálló kamatok és dermesztő bizonytalanság - Egy őrült év az ingatlanpiacon

Az ingatlanpiac minden szegmense nehéz és fordulatos évet hagyott maga mögött. A befektetők az irodapiac alakulását izzadták végig - megnyugtató konklúzió nélkül - miközben legalább a logisztika kitartó pörgése hozott nekik némi megnyugvást. A lakáspiacon közben minden visszaállt a megszokott kerékvágásba és a lakásárak újra menetelni kezdtek a 2020-as hullámzó év után. A töretlen optimizmusba azonban csúnyán belerondíthat a 10 éve nem látott emelkedő kamatkörnyezet, mely nem csak a lakáspiac életét fogja megnehezíteni, hiszen minden szegmensben drágul majd a projektek finanszírozása. Ember legyen a talpán aki ilyen makrókörnyezetben megmondja, hogy merre fog továbbhaladni jövőre az ingatlanpiac, miközben a kormány fiskálisan is elkezdte meghúzni a nadrágszíjat.

Általános trendek Mielőtt beleásnánk magunkat a konkrétumokba a hozam- és kamatszintek terén érdemes röviden elidőzni az ingatlanpiac legnagyobb szegmenseinek teljesítményén idén. Kezdjük talán a legfontosabb szegmenssel, a lakásokkal. A 2021-es év a lakáspiacon jelentős fellendülést hozott a tavalyi év hullámzó teljesítménye után. A használt lakások drágulása mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés