Előfizetői tartalom

Tarthatatlan a parkolási helyzet Budapesten - Vitézy Dávid is megszólalt

Portfolio
Igen komoly parkolási problémákról számolt be hétvégi riportjában a Telex, miszerint Óbuda példája jól mutatja, mennyire tarthatatlan is a parkolási helyzet a fővárosban. Sokaknak esélye sincs a lakásához közel megállni, a helyzet pedig már ott tart, hogy még a közteresek is inkább szemet hunynak afelett, ha valaki tilosban parkol. Megoldási javaslatok is elhangzanak a cikk végén, például, hogy egyes lakosok szerint inkább a zöldterületek helyére kellene fákat telepíteni. A cikket Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója sem hagyta szó nélkül is több ponttal szemben is nemtetszését fejezte ki.

A panelek felett eljárt az idő, már csak azért is, mert ennyi ember ilyen kevés területen nem tud mind autóval megélni, parkolni. Alap probléma: egyre több autó van a városban, egyre nehezebb, lassan lehetetlen rendesen a lakóhelyhez közel leparkolni. A probléma egyik gócpontja az óbudai lakótelep, ahol a nap minden szakaszában rémálom helyet találni, ráadásul sok elővárosból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés