Előfizetői tartalom

Brutális és Európa-bajnok a hazai lakásár-emelkedés? - Nézzük meg kicsit jobban!

Európa-bajnokok a magyarországi lakásárak - derül ki az Ingatlan.com legfrissebb elemzéséből. Bizonyos tekintetben valóban azok, hiszen 2015 és 2021 között egyik uniós országban sem emelkedtek ilyen ütemben a lakásárak. De biztos, hogy minden tekintetben jár Magyarországnak az Európa-bajnoki cím? A keresőoldal elemzését tovább gondolva megnéztük, mi a helyzet ma az uniós országok lakáspiacán, hol, milyen négyzetméterárak mellett lehet ma lakást venni, mi történik, ha euróban számolunk és hogy állunk, ha a lakásárakat minden országban az átlagjövedelemhez képest nézzük.

Nem mondunk újat azzal, hogy a magyarországi lakásárak mögött hatalmas szárnyalás áll, európai viszonylatban toronymagasan nálunk volt az elmúlt hat évben a legnagyobb a drágulás, de világviszonylatban is az élmezőnyben vagyunk annak ellenére, hogy a legtöbb országban hasonló irányú volt az árak elmozdulása. Míg Magyarországon 2015 és 2021 között átlagosan 114 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés