Előfizetői tartalom

A háború teljesen átírta a kilátásokat - Szinte minden téren rosszabbul teljesíthet idén a hazai ingatlanpiac

Portfolio
Hiába zárta az előző év végét erősen a hazai gazdaság és ezzel együtt az ingatlanpiac is, a február végén kitört orosz-ukrán háború teljesen felülírta a terveket. A geopolitikai feszültségek jövőbeli alakulása hatalmas bizonytalanságot kelt mind a hazai mind a világgazdaságban és ez már a hazai kereskedelmiingatlan-piacon is érződik: az MNB frissen megjelent kereskedelmiingatlan-piaci jelentése szerint akár rövid távon is csökkenhet a kereslet, a fejlesztési kedv, romolhatnak a finanszírozási feltételek. A piac alszegmenseit nézve a kihasználatlansági ráta mindenhol nőtt vagy stagnált, azonban ez nem minden esetben olyan nagy probléma, mint amilyennek elsőre tűnik.

Makrogazdasági környezet A hazai gazdaság 2021-ben az előzetes várakozásokat meghaladó mértékben, 7,1 százalékkal bővült, amivel az európai kilábalási rangsor első harmadában helyezkedik el. Az év végi kedvező gazdasági folyamatok 2022. év elején is folytatódtak, a következő negyedévek kilátásai azonban az orosz-ukrán háború és a kivetett szankciók miatt romlottak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés