Előfizetői tartalom

Uniós támagatást kap Budapest: zöldfejlesztésekre költheti a pénzeket

Portfolio
Az Európai Bizottság kiemelten fogja támogatni többek között Budapestet is a 2030-as klímacél elérésének az érdekében. A Bizottság 100 európai várost választott ki a klímasemleges és okos városok programjába, amelybe 3 magyar város került be: Miskolc, Pécs és Budapest - számolt be róla Karácsony Gergely közösségi oldalán. Az összességében 360 millió euróból (amely forintban összesen 135 milliárdnak felel meg) megvalósuló program során a városoktól várnak egy átfogó koncepciót, amellyel az éghajlat-semlegességet elérnék.

Az Európai Bizottság tegnap jelentette be, hogy melyik 100 uniós város fog részt venni a „Városok” elnevezésű uniós küldetésben, amelynek célja 100 klímasemleges és intelligens város megvalósítása 2030-ig. Mind a 27 tagállamból vannak városok a 100 között, amelyekhez további 12 város csatlakozik a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramban (2021–2027)....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái