getty, takarító, felmosó, tisztít, fm, üzemeltetés,
Ingatlan

Hogyan fogjuk üzemeltetni az épületeinket ilyen energiaárak mellett?

Portfolio
Egy épület üzemeltetése rendkívül komplex feladat, melynek során az épületet használók, az épületet bérlők és az épület tulajdonosainak az igényeit egyaránt figyelembe kell venni. Az összetett elvárások teljesítésében a technológiai megoldások segítenek, ami lehetővé teszi, hogy az épület hatékonyan, egészséges környezetet teremtve működhessen. Az alábbiakban ennek szellemében azt járjuk körbe, hogy milyen elvárásokkal néz szembe ma egy sikeres FM szolgáltató és miként kezelhető a rendkívüli mértékű energiaáremelkedés.

Az épületüzemeltetéssel szemben támasztott elvárások meghatározása előtt fontos tisztázni, hogy azt kinek a szempontjából nézzük. Bár a végső cél minden esetben az épület hatékony működésének biztosítása, másként néz a feladatok fontosságára egy irodát használó munkavállaló, egy épületet bérlő cég, vagy maga az épület tulajdonosa.

Eltérő szereplők, közös célok

Az ingatlant használók számára a legfontosabb szempont, hogy az épületben a lehető legnagyobb biztonságban, az emberi egészségre nézve a lehető legjobb környezetben tölthessék az időt. A wellbeing tehát nemcsak az épület kialakításánál, hanem annak üzemeltetése során is megjelenik, például az egyes higiéniai feltételek biztosításán és a megfelelő légcserén keresztül.

Június 8-9-én jön a Portfolio Property X 2022 konferencia, ahol az épületüzemeltetés kérdései az elszálló energiaárak kontextusában kerülnek terítékre. Részletekért kattints!

Az épületet bérlő cégek számára ugyancsak fontos a munkavállalói jóllét, azonban számukra a bérleti díjakon keresztül megjelenő üzemeltetési költségek is döntő szempontnak bizonyulhatnak. Az új technológia, a különböző okosmegoldások - például takarítórobotok, robot recepciós - növelik a hatékonyságot és lehetővé teszik, hogy kevesebb emberrel is ugyanazt a színvonalat lehessen elérni.

Az ingatlan tulajdonosa számára pedig a minőségmegőrzés az, ami valódi értéket jelent, hiszen a megfelelő üzemeltetésnek köszönhetően nemcsak a bérlők számára lesz vonzó az épület, hanem mindez az ingatlan értékében is megmutatkozik.

Mi történik az FM piacon?

Az FM piac szerepéről és aktuális helyzetéről a június 8-9-i Portfolio Property X 2022 konferencián Décsi Gábor MRICS, a LEO benchmarking munkacsoport vezetője, a Dome Facility Services Group ügyvezető igazgatója tart előadást, kiemelve a nemrég megjelent LEO FM Benchmarking IV., "Létesítménygazdálkodási mérőszámok" kiadvány legfontosabb tanulságait.

Mindent felforgat az energiaválság

Az energiapazarlás kérdése a brutálisan magas energiaárak kapcsán került ismét fókuszba. Hogy mit lehet tenni ez ellen és mit jelent ez a költségekben, arról szintén a konferencián Pál Péter, a Re-Energy Kft. ügyvezető igazgatója tart előadást. És hogy mit lép a jelenségre a szakma, azt az ágazat legfontosabb képviselői egy panelbeszélgetés keretében is megvitatják, akik között az alábbi szakemberek lesznek jelen:

  • Jelinek Balázs, működési vezérigazgató-helyettes, Városliget Zrt.
  • Pintér Dániel, társigazgató, Eston International
  • Pál Péter, ügyvezető igazgató, Re-Energy Kft.
  • Simon Anita, fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese, ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt.
  • Szij Csaba, vezérigazgató-helyettes, B+N Referencia Zrt.
Alkotás Point
1140 m215–15.5
Flórián Udvar
1500 m24860–5110 Ft
Infopark (E)
674 m213–14
myhive Thirteen | Xenter
1830 m213.5–14.5
myhive Átrium Park
1129 m213–17

A cikk saját termék népszerűsítését szolgálja.

Címlapkép forrása: Getty Images

gyógyszertár
sanghaj kikötő
Holland cég épített naperőműveket Magyarországon
europai-unio-zaszlo
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
bp one futureal