Bacsa Attila

Cikkeinek a száma: 7
Több mint 20 éve nem történt ilyen a német lakáspiacon

Több mint 20 éve nem történt ilyen a német lakáspiacon

Rekordmértékben csökkentek a lakásárak Németországban az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölt adatai szerint. A lakóingatlanok ára 9,9 százalékkal volt alacsonyabb az április-júniusi időszakban, mint egy évvel korábban. Ez a legnagyobb mértékű csökkenés a lakásárak alakulásáról készített rendszeres adatfelvétel 2000-es kezdete óta.

Jelentős üzletkötés történt a Váci úti irodafolyosón

Jelentős üzletkötés történt a Váci úti irodafolyosón

Eladta a Skanska a budapesti H2Offices irodakomplexum első fázisát az ERSTE Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alapnak, melyet az ERSTE Alapkezelő Zrt. képviselt. Ez már a harmadik akvizíció a két cég együttműködésében, a Skanska Magyarország által fejlesztett Nordic Light 2016-os és a Mill Park 2018-as tranzakciói után.

Két horvát irodaháztól is megvált a GTC

Két horvát irodaháztól is megvált a GTC

Aláírták az adásvételi szerződést, mely értelmében a GTC két zágrábi irodaházat ad el egy helyi ingatlanbefektetőnek - írja Property Forum. A tranzakció a GTC számára 22%-ot meghaladó megtérülést jelent a bekerülési értékhez képest, és mintegy 7%-kal haladja meg a könyv szerinti értéket.

Felemás hónapokon van túl az ingatlanpiac - Közel nulla tranzakció után élénkült meg a május

Felemás hónapokon van túl az ingatlanpiac - Közel nulla tranzakció után élénkült meg a május

Meglehetősen felemásra sikeredett az elmúlt két hónap az ingatlanpiaci bérbeadásokat tekintve: míg áprilisban mindössze egyetlen egy bérbeadást jegyeztünk fel, addig májusban kilencet is. A bérbeadások lokációját tekintve elmondható, hogy a budai oldal továbbra is egyre népszerűbb, hiszen a legtöbb tranzakció is ide kötődik. Nézzük most pontosan, milyen üzletkötések is voltak áprilisban és májusban.

Hogyan fogjuk üzemeltetni az épületeinket ilyen energiaárak mellett?

Hogyan fogjuk üzemeltetni az épületeinket ilyen energiaárak mellett?

Egy épület üzemeltetése rendkívül komplex feladat, melynek során az épületet használók, az épületet bérlők és az épület tulajdonosainak az igényeit egyaránt figyelembe kell venni. Az összetett elvárások teljesítésében a technológiai megoldások segítenek, ami lehetővé teszi, hogy az épület hatékonyan, egészséges környezetet teremtve működhessen. Az alábbiakban ennek szellemében azt járjuk körbe, hogy milyen elvárásokkal néz szembe ma egy sikeres FM szolgáltató és miként kezelhető a rendkívüli mértékű energiaáremelkedés.

Egyre drágább lakásokat vesznek a budapestiek

Az idei év legerősebb hónapjának bizonyult a júliusi a magyarországi lakáspiacon, 2012 januárja óta nem kötöttek ilyen sok adásvételi szerződést. Továbbra is jelentős a befektetési céllal vásárlók aránya - elsősorban a fővárosban, míg az átlagos tranzakciók értéke folyamatosan növekszik.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.