máv vonat balaton forrás máv
Ingatlan

Körbe lehetne vonatozni a Balatont, ha csak Navracsics Tiboron múlna

Portfolio
Navracsics Tibor egyik titkos vágya, hogy teljes egészében körbe lehessen vonatozni a Balatont, mely így a budapesti 2-es villamoshoz hasonló turistalátványosság lenne - mondta a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A miniszter egyéb fejlesztési ötletekről is beszélt.

Navracsics Tibor egyik titkos vágya, hogy körbevonatozható legyen a Balaton, azonban ezt elérni igen nehéz lenne. "Ha ennek megvalósulását elérni nem is tudom a hivatali időm alatt, bízom benne, hogy legalább közelebb jutok hozzá" - fogalmazott.

A balatoni vasútfejlesztések az utóbbi hetekben előtérbe kerültek miután Vitézy Dávid egy sor újítást jelentett be az érintett vonalakon a nyári szezonra. Egyfelől jelentősen sűrűsödnek a járatok, új kocsik állnak forgalomba, illetve a déli parton minden nap, az északin csak hétvégén éjszaka is közlekednek majd a vonatok.

A balatoni ötleten kívül más fejlesztési elképzelésekről is beszélt a miniszter. Elmondása szerint fejleszteni kell a vasúti teherszállítást, hogy levegyék a terhet a kamionos szállításról, fejleszteni kell a 8-as főutat, ami jelentősen tehermentesíthetné az 1-est, és általánosságban a Balaton felé vezető forgalmat, így akár az M7-est is, az ország keleti részében pedig mindenképp folytatni kell azt a beruházásösztönző politikát.

Szeretné továbbá, ha a békési, tehát a dél-keleti területek is megtalálnák a saját arculatukat, és konkrét támogatást kapnának ennek megvalósításához. Elmondása szerint minden térségnek egyedi problémái vannak, melyekre egyedi megoldásokat kell találni.

Címlapkép forrása: MÁV-Start Zrt.

trader23
orosz ukrán háború konfliktus katona helikopter repülő légierő fegyveres ukrajna oroszország stock
rakéta High Mobility Artillery Rocket System himars
kremencsuk pláza robbanás rakétatámadás
eu európai unió brüsszel
tűz szárazság
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Budapest lakás Andrássy út