Előfizetői tartalom

Odavág a lakáspiacnak a kormány rezsibejelentése - Árcsökkenés vagy áremelkedés? Hol, mire kell számítanunk?

Futó Péter
A tegnapi napon energia veszélyhelyzeti kategóriát rendelt el a kormány, melynek értelmében a lakossági rezsicsökkentési pajzsot részben megszüntetve az átlag feletti áram- és gázfogyasztásra piaci árat vezet be. Mivel a piaci és a csökkentett ár közötti különbség mostanra hatalmasra nőtt - egyes esetekben akár 8-10-szeres különbség is lehet – a többlet kifizetése a lakosság egy jelentős részének komoly fájdalmat fog okozni. Mindez a lakáspiacon is nagy átalakulásokat hozhat, a fenntartási költségek drasztikus megváltozása a lakások árazásában is gyorsan meg fog mutatkozni. Kik lesznek a legnagyobb vesztesek és lehetnek-e egyáltalán nyertesek? Nézzük, milyen változások várhatók a hazai lakáspiacon!

A rezsicsökkentési pajzs levétele és a piaci árak részbeni rászabadítása a lakosságra új helyzetet teremt a lakáspiacon is. A döntés összetett hatást fejt ki a piacra, a bérleti viszonyoktól kezdve, a lakáspiaci keresleten át, a lakásárak átalakulásáig nagy változások várhatók. A kormány becslése szerint a tegnapi döntés a lakosság negyedét fogja közvetlenül érinteni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái