Előfizetői tartalom

Jönnek az épületbezárások? - Mi lesz az ingatlanpiaccal ha beütnek a brutális rezsiszámlák?

Ugyan az energiaárak már tavaly ősszel is egyre emelkedő pályán mozogtak, az igazi sokkot a februárban kirobbant orosz-ukrán háború, és az ennek következtében kibontakozó gazdasági háború hozta. Az energiaárak az elmúlt hetekben további, eddig elképzelhetetlen csúcsokra törtek, a cégek viszont ebből az alacsonyabb nyári fogyasztás miatt kevesebbet érezhettek. Az őszi fűtési szezon közeledtével a helyzet a kereskedelmi ingatlanok piacán különösen kiélezett lehet, hiszen alapjaiban változhatnak meg az elmúlt évek iroda- és raktárpiaci trendjei. Mi most ennek kapcsán kerestünk meg több nagyobb ingatlanos céget is, hogy mondják el, szerintük mire számíthatunk ősztől a kereskedelmi ingatlanok bérleti piacán, ha megérkeznek az első magasabb számlák (már amikor megjönnek).

Mikor jönnek a magas számlák? Kik vannak jobb helyzetben? A bérlők nagy része még a tavaly leszerződött áron fizet az energiáért az idei évben, emiatt sokan csak 2023-ban szembesülnek majd a látványosan megemelkedett költségekkel - válaszolta kérdésünkre a Futureal ingatlanfejlesztő. Hasonlóan vélekedett Bogár Roland, a Diófa alapkezelő ingatlanbefektetési igazgatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés