Előfizetői tartalom

Összeomlanak a német szállítási láncok - Nehéz most az építőipar helyzete

Portfolio
Az Ukrajnában folyó háború, a nemzetközi beszállítói láncok problémái, a kamatpolitika változása és a magas infláció számos kihatással bír a németországi építési konjunktúrára. A gazdaságkutató intézetek a németországi összgazdasági növekedési mutatót negatív irányba módosították, amely szerint a német reál GDP-növekedés csak maximum 2% lesz. A Német Építőipari Főszövetség tagszervezetei körében végzett legújabb felmérése szerint a vállalkozások inkább borúlátóan ítélik meg helyzetüket, mintegy harmaduk normál esetben Oroszországból vagy Ukrajnából szerzi be a szükséges építőanyagokat, ezért is láthatja 10-ből 9 vállalkozás úgy, hogy a háború negatív hatással van tevékenységére - derül ki az ÉVOSZ közleményéből.

A Német Építőipari Főszövetség konjunktúra-elemzése alapján a vállalkozások inkább borúlátóak, a válaszadók mindegy 80%-a a kialakult helyzetet súlyosnak, illetve nagyon súlyosnak látja. A probléma legfőbb okát a válaszadók az egyes építőipari termékek hiányában, azok megnövekedett beszerzési árában, illetve a szállítási láncok összeomlásában látják. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés