cement építőipar
Ingatlan

Állami cementgyárat létesít a kormány

Portfolio
A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet egy állami tulajdonú cementgyár létrehozásáról, amelyre az építőipari alapanyag-ellátása biztosítása érdekében van szükség. Úgy tűnik, hogy a kormány így biztosítaná, hogy ne akadjon meg a minden beruházás alapjaként szolgáló betonozási folyamat a cement esetleges hiánya miatt.

"A Kormány az építőipari alapanyag-ellátása biztosítása érdekében egyetért azzal, hogy Magyarország területén állami tulajdonú cementgyár épüljön"

- szerepel a legfrissebb közlönyben. A gyár építéséért a technológiai és ipari miniszter - vagyis Palkovics László, valamint az építési és beruházási miniszter - vagyis Lázár János a felelősek.

A rendelet kimondja azt is, hogy a minisztereknek gondoskodni kell a megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséről, és annak eredményéről számot kell adniuk 2022. december 31-ig.

Nemrégiben jelent meg egy interjú Tibor Dáviddal, a Masterplast elnökével, aki többek között arról is beszámolt, hogy Magyarországon a téglagyárak és cementgyárak is alacsony kapacitással termelnek és akadozik az ellátás. Kérdéses, hogy mire az állami gyár megépül, lesz-e még fennakadás az építőipari alapanyagok ellátását illetően, illetve hogyan fog változni az energiaáraktól szenvedő gyárak piaci részesedése. Amennyiben az energiaárak drasztikus emelkedése átrendeződéseket, akár gyármegszűnéseket hoz az építőipar energiaintenzív ágazataiban, úgy elképzelhető, hogy a későbbiekben megépülő állami cementgyárnak lesz bőven megrendelője.

Címlapkép: Getty Images

sarkanyhunor
bolt szamla inflacio draga
tanár iskola tanító pedagógus szomorú
áram vezeték erőmű zaporizzsja stock
burkina faso
steiner attila cimlapkep3

Holdblog Világvége

Mivel sokan hívnak azzal kapcsolatban, hogy akkor most lesz-e államcsőd, meg mi vagyunk-e az új Argentína, meg vegyük-e...

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. október 4.
A Masterplast sztori a tőzsdén!
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
iroda, irodaépület